Individuele begeleiding op maat

Familiebedrijvigheid biedt maatwerk advies en training aan familiebedrijven op het gebied van rendementsverbetering, ontwikkeling van het bedrijfsmodel, organisatie en structuur. We hebben hierbij oog voor de “zachte” persoonlijke drijfveren en de “harde” zakelijke aspecten binnen het familiebedrijf zodat de ontwikkeling en groei van het familiebedrijf ook persoonlijk goed voelt.


 • Rendementsverbetering

  Rendementsverbetering

  Wij helpen familiebedrijven bij het maken van een bedrijfskundige en financïele analyse die de basis vormt voor concrete stappen op het gebied van rendementsverbetering. Eerst zorgen we voor het vereiste inzicht. We maken concreet wat het resultaat in uw bedrijf bepaalt. Vervolgens maken we een glashelder plan en bedenken wij met de ondernemers een strak actieplan. Bij de uitvoering hiervan meten we de resultaten en werken we aan een gegarandeerde verbetering van het rendement.

  • BESTEMD VOOR
   Familieondernemers die willen werken aan verbetering van het rendement en groei van het bedrijf.
  • DOORLOOPTIJD
   Bedrijfskundige en financiële analyse + uitwerking actieplan: maximaal 6 weken.
   Meten en bijsturen 1 jaar, 1 bijeenkomst per maand.
  • LOCATIE
   Uw bedrijf.

  Neem contact met ons op voor een quick scan.


 • Bedrijfsmodel

  Ontwikkeling bedrijfsmodel familiebedrijf

  Als vervolg op de training en advisering voor rendementsverbetering vertalen wij uw financiële en bedrijfskundige analyse in het bedrijfsmodel van uw familiebedrijf en denken met u na over het bedrijfsmodel van de toekomst. Hierbij maken we gebruik van het canvasmodel, we maken een scherpe SWOT-analyse, definiëren een heldere missie en visie en helpen u bij het maken van strategische keuzes.

  • BESTEMD VOOR
   Familieondernemers die zich willen voorbereiden op een toekomstbestendig bedrijfsmodel en een scherpe strategische visie.
  • DOORLOOPTIJD
   In overleg te bepalen.
  • LOCATIE
   In overleg te bepalen.

 • Personeel

  Strategisch personeelsbeleid familiebedrijf

  In een familiebedrijf is het personeel meestal het belangrijkste kapitaal. Het heel prettig als de waarden van de familie worden gedragen door het personeel. Hoe kun je als familiebedrijf deze waarden uitdragen? Hoe blijft je personeel loyaal aan je bedrijf en hoe beloon je de loyalitateit?

  Als HR specialisten begeleiden wij familiebedrijven bij het vormen van strategisch personeelsbeleid. Wij doen dit door het inzetten van HR-instrumenten zoals: personeelsplanning, ontwikkeling en scholing, functievorming en beloning, personeelsbeoordeling en personeelsvoorziening.

  BESTEMD VOOR

  Familieondernemers die bewust en professioneel willen werken aan een goed en betrokken team.

  DOORLOOPTIJD

  In overleg te bepalen.

  LOCATIE

  In overleg te bepalen.


 • Structuur

  Analyse van de structuur van het familiebedrijf

  Binnen een familiebedrijf is het belangrijk om het bedrijf zodanig te structureren dat je flexibel kunt inspelen op veranderingen, toe- en uittredingen, koop- en verkoop van bedrijfsonderdelen, wijzigingen in zeggenschap enz.

  Als specialisten in familiebedrijven adviseren we familiebedrijven bij het opzetten van een toekomstbestendige structuur die past bij de wensen van de familie. Hierbij houden we uiteraard ook rekening met aansprakelijkheidsrisico’s, fiscale planning en de plaats van het vastgoed binnen de onderneming.

  • BESTEMD VOOR
   Familieondernemers die bewust omgaan met voorbereiding op de volgende fase.
  • DOORLOOPTIJD
   In overleg te bepalen.
  • LOCATIE
   In overleg te bepalen.