Individuele begeleiding op maat

Familiebedrijvigheid biedt maatwerk advies en training aan familiebedrijven op het gebied van rendementsverbetering, ontwikkeling van het bedrijfsmodel, organisatie en structuur. We hebben hierbij oog voor de “zachte” persoonlijke drijfveren en de “harde” zakelijke aspecten binnen het familiebedrijf zodat de ontwikkeling en groei van het familiebedrijf ook persoonlijk goed voelt.


 • Rendementsverbetering

  Rendementsverbetering

  Wij helpen familiebedrijven bij het maken van een bedrijfskundige en financïele analyse die de basis vormt voor concrete stappen op het gebied van rendementsverbetering. Eerst zorgen we voor het vereiste inzicht. We maken concreet wat het resultaat in uw bedrijf bepaalt. Vervolgens maken we een glashelder plan en bedenken wij met de ondernemers een strak actieplan. Bij de uitvoering hiervan meten we de resultaten en werken we aan een gegarandeerde verbetering van het rendement.

  • BESTEMD VOOR
   Familieondernemers die willen werken aan verbetering van het rendement en groei van het bedrijf.
  • TRAINING

   Dit onderwerp komt terug in onze trainingen. Klik hier om naar de informatie over onze trainingen te gaan.

  • QUICK SCAN
  • Liever eerst een quick scan? Neem dan contact met ons op.

 • Bedrijfsmodel

  Ontwikkeling bedrijfsmodel familiebedrijf

  Als vervolg op de training en advisering voor rendementsverbetering vertalen wij uw financiële en bedrijfskundige analyse in het bedrijfsmodel van uw familiebedrijf en denken met u na over het bedrijfsmodel van de toekomst. Hierbij maken we gebruik van het canvasmodel, we maken een scherpe SWOT-analyse, definiëren een heldere missie en visie en helpen u bij het maken van strategische keuzes.

  • BESTEMD VOOR
   Familieondernemers die zich willen voorbereiden op een toekomstbestendig bedrijfsmodel en een scherpe strategische visie.
  • TRAINING

   Dit onderwerp komt terug in onze trainingen. Klik hier om naar de informatie over onze trainingen te gaan.


 • Personeel

  Strategisch personeelsbeleid familiebedrijf

  In een familiebedrijf is het personeel meestal het belangrijkste kapitaal. Het heel prettig als de waarden van de familie worden gedragen door het personeel. Hoe kun je als familiebedrijf deze waarden uitdragen? Hoe blijft je personeel loyaal aan je bedrijf en hoe beloon je de loyalitateit?

  Als HR specialisten begeleiden wij familiebedrijven bij het vormen van strategisch personeelsbeleid. Wij doen dit door het inzetten van HR-instrumenten zoals: personeelsplanning, ontwikkeling en scholing, functievorming en beloning, personeelsbeoordeling en personeelsvoorziening.

  BESTEMD VOOR

  Familieondernemers die bewust en professioneel willen werken aan een goed en betrokken team.

  TRAINING

  Dit onderwerp komt terug in onze trainingen. Klik hier om naar de informatie over onze trainingen te gaan.

   


 • Bedrijfsopvolging

  Overdracht van het familiebedrijf

  De opvolging binnen een familiebedrijf is lang niet altijd een vanzelfsprekendheid. Het is dan ook verstandig om al ruim van tevoren met de voorbereiding te beginnen. Zowel op het persoonlijke als het financiële vlak. Op persoonlijk gebied zijn er veel vragen waar u mee te maken krijgt. Zijn de opvolgers die ik in gedachten heb geschikt, kunnen ze wel samenwerken en hebben zij er überhaupt wel zin in? Onze adviseurs treden hierbij graag op als sparringpartners die begrijpen met welke vraagstukken u worstelt. Ze denken mee, praten met alle betrokkenen, adviseren en durven te zeggen waar het op staat. De accountant van nu is de vertrouwenspersoon op de weg naar de toekomst van uw bedrijf.

  Daarbij blijven we natuurlijk ook scherp meedenken over de financiële situatie van uw bedrijf en adviseren we over onder meer de bedrijfsvorm en de waardering. Start op tijd met een goede voorbereiding. Dan zorgen wij ervoor dat de overdracht straks efficiënt en fiscaal en financieel zo gunstig mogelijk verloopt. Dat is toch wat u wilt?

  • BESTEMD VOOR
   Familieondernemers die bezig zijn met de voorbereidingen voor bedrijfsopvolging.
  • TRAINING

   Dit onderwerp komt terug in onze trainingen. Klik hier om naar de informatie over onze trainingen te gaan.