Waarin kunnen jouw werknemers zich nog ontwikkelen?

Weet jij wat je werknemers antwoorden als je vraagt waarin ze zich nog kunnen ontwikkelen? Deze vraag is onderdeel van personeelstevredenheid. Hieronder lees je enkele voordelen en tips.  

Personeel wat op de juiste plek zit en de mogelijkheid krijgt om zich te ontwikkelen, heeft meerdere voordelen. Een tevreden werknemer doet uit zichzelf meer dan er van hem wordt verwacht en probeert elke dag opnieuw voldoening te halen uit alles wat hij doet. Ook is deze werknemer trots op zijn werk en is hij hierdoor ambassadeur voor de organisatie. Daarnaast is een goede stemming aanstekelijk waardoor het werkplezier vergroot en de werknemers zich meer gebonden voelen aan de organisatie. En wat niet geheel onbelangrijk is: deze positieve energie ga je terugzien in het resultaat van je bedrijf.   

Om ervoor te zorgen dat personeel nog voldoende ontwikkelingsmogelijkheden heeft, moet je weten waar elke werknemer behoefte aan heeft. Plan hiervoor tijd in. Wat ook helpt is het verplicht stellen van bijvoorbeeld twee cursusdagen per jaar. Geef personeel de vrijheid om een cursus te volgen op het gebied waar zij het meest behoefte aan hebben! Deze cursus hoeft niet vakinhoudelijk te zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een werknemer graag een cursus timemanagement volgt. Als dat zijn werkplezier vergroot, waarom zou je dat niet stimuleren?