Waar laat jouw familiebedrijf winst liggen?

Met een resultaat van € 50.000 op jaarbasis kun je tevreden zijn, maar wat als dit per uur € 4 is? Grote kans dat je dan minder tevreden bent. Zoals laatst een ondernemer zei: ‘Dan kun je beter bij de supermarkt werken’. 

Laten we vooropstellen dat je in coronatijd dankbaar mag zijn als je winst kunt maken. Toch is het voor een ondernemer relevant om te weten hoeveel je winst omgerekend per uur is. Op het moment dat je weet dat dit per uur een gering bedrag is, ga je anders naar je resultaat kijken. De cijfers gaan spreken! 

Sprekende cijfers zetten je aan het denken. Zo ga je na waardoor het resultaat laag is en hoe je dit kunt verhogen. Wellicht kan de verkoopprijs of de productiviteit omhoog. Ook kan het zijn dat je meer personeel wilt aannemen.  

Voordat je een keuze maakt op welk gebied je begint met het doorvoeren van verbeteringen, is het belangrijk om te weten wat het laaghangende fruit is. Dit kunnen wij samen met jou als ondernemer in kaart brengen. Benieuwd wat dat voor jou is? Laat het ons weten!