Van zaterdaghulp naar ondernemer in het familiebedrijf

Veel opvolgers van een MKB familiebedrijf zijn al enige tijd binnen het bedrijf werkzaam voordat de eerste stappen worden gezet om het bedrijf (gedeeltelijk) over te nemen. Misschien werkte jij ook al tijdens je schoolperiode op zaterdag en in de vakanties mee. Je kreeg het vak of de handel met de paplepel ingegoten en raakte op deze manier al snel vergroeid met jullie bedrijf.

Als je het bedrijf overneemt ontdek je dat je meer vaardigheden nodig hebt als alleen het vakgebied waarin je bedrijf actief is. Ondernemen en leidinggeven is wat anders dan hard werken. Ineens moet je nadenken over personeelszaken, financiën, investeringsbeslissingen, financiering, risico’s en nog veel meer. Als je als ondernemer in het klein begint groei je daar langzaam in. Als je een bedrijf overneemt, wordt je rol ineens heel anders. Vooral als het bedrijf al een aardige omvang heeft.

Zit je in deze fase? Familiebedrijvigheid biedt je een interessant aanbod trainingen waarmee je in korte tijd veel leert over het ondernemen. Op D.V. 9 april 2019 start onze exclusieve training voor familie-ondernemers. Je bent hartelijk welkom. Schrijf je wel snel in want het aantal deelnemers is beperkt.

Wil je meer informatie? neem dan contact met ons op!

Neem direct contact op