Testimonials training Familiebedrijvigheid - Liset Bom

Liset Bom van Hotel Restaurant Sterrenberg in Otterlo volgde bij ons de training Familiebedrijvigheid. Zij stelt zichzelf en het hotel voor en laat weten waarom ze de training zo enorm waardeert.

In 1992 zijn mijn ouders samen met mij, toen 1 jaar oud, vanuit Leiderdorp naar Otterlo verhuisd. De Sterrenberg was toentertijd flink verouderd. Reserveringen werden in een boek geschreven en (online) bevestigen bestond nog niet. Mijn ouders hebben het hotel in de afgelopen jaren enorm verbeterd en gemoderniseerd. Mijn broertje is hier geboren en wij hebben altijd een sterke band gehad met elkaar en het hotel.

Vijf jaar geleden stonden mijn ouders op een kruispunt. Wat gaan we doen? Gaan we nog flink investeren in ons hotel of gaan we dat niet meer doen?

Rond dezelfde tijd toen deze vragen naar boven kwamen, werkte ik voor een andere werkgever. Totaal niet bezig met wat ik écht leuk vond. Ik heb toen besloten om samen met mijn ouders ons hotel toekomstbestendig te maken. Mijn broertje is tijdens deze verbeterslag ook aangesloten bij het hotel. We hebben het niveau van ons hotel geweldig verbeterd. Nieuwe vergaderzalen, mooie ruime kamers en een heerlijke wellness is toegevoegd. Wat ben ik blij dat we samen deze keuze hebben gemaakt. Wij hebben momenteel 44 hotelkamers, 7 fijne vergaderzalen en een restaurant (Cèpes) dat kookt op Bib Gourmand niveau en een wellness waar je heerlijk kunt vertoeven.

Tijdens mijn studie (Hogere Hotelschool) werkte ik in de weekenden op de receptie in het hotel. Na mijn studie heb ik elders gewerkt. Zo’n beetje 5 jaar geleden ben ik full time komen werken en vervul ik sinds 2 jaar de rol van Directeur.

Ik vond de training ontzettend fijn om te volgen. Het gaf mij handvaten om ons bedrijf verder te ontwikkelen. Daarnaast vond ik het ook ontzettend fijn om met meerdere “soortgenoten” aan tafel te zitten. Dan spreek je ook mensen die samen met hun ouders in een bedrijf werken en wat hun ervaringen daarbij zijn. Ik vond het ook fijn om met bepaalde vraagstukken de training in te komen en dat deze daardoor opgelost konden worden. De training heeft mij ook inzicht gegeven in mijzelf, wie ik ben en hoe ik goed kan omgaan met personeel en tijdens gesprekken. Dat vond ik erg leerzaam.