Testimonial training rendementstraining - Rudy van de Beek

Rudy van de Beek volgde de rendementstraining. Hij stelt zichzelf en zijn bedrijf voor en laat weten wat de rendementstraining hem gebracht heeft.

Mijn naam is Rudy van de Beek, 40 jaar en getrouwd met Marijke. Samen hebben we twee dochters en twee zoons. Ik ben eigenaar van R. van de Beek Schilders. Wij verzorgen het onderhoud aan en in vastgoed voor verschillende doelgroepen. Dit is voor een groot deel particulieren, maar daarnaast ook bedrijven, woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren, zorginstellingen, enzovoorts. Opdrachtgevers kunnen bij ons terecht voor “gewoon” schilderwerk, maar onze allround vakschilders kunnen bijvoorbeeld ook behangen, spuiten, en zelfs decoratieschilderwerk uitvoeren zoals marmer- of houtimitaties. En onze timmermannen zijn gespecialiseerd in het saneren van houtrot. Hiervoor zijn zij speciaal opgeleid en ons bedrijf is een gecertificeerd houtrotherstelbedrijf.

Daarnaast denken wij graag mee over onderhoud van een pand in de toekomst. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis van verfsystemen en ondergronden. Dit gebruiken wij om samen met woningeigenaren een zo optimaal mogelijk onderhoudsplan op te stellen zodat het vastgoed er altijd bij staat zoals de eigenaar dat wil.

Dit alles doen wij met een team van 15 schilders, drie timmerlieden en vier ondersteunende mannen en vrouwen op kantoor. Het bedrijf is in 1963 door mijn overgrootvader opgericht en sinds 1998 ben ik in dienst. Vanaf 2010 ben ik mede-eigenaar en vanaf 2018 volledig eigenaar.

De rendementstraining van Familiebedrijvigheid vond ik erg interessant. Wat me vooral aansprak is dat er een duidelijke opbouwende lijn zat in de eerste 3 middagen. En dan bedoel ik dat je echt vanaf de basis naar je bedrijf leerde kijken om te zien waar mogelijke verbeteringen zaten. En gaandeweg de training werd ook duidelijk wat die verbeteringen dan uiteindelijk op konden leveren. Hierbij kregen we ook handvatten om in de praktijk te gebruiken zoals sjablonen voor kostprijsberekeningen en dergelijke. We werden echt getriggerd om in ons bedrijf aan de slag te gaan zodat we direct konden kijken waar rendementsverbeteringen te behalen waren. De laatste middag over medewerkers binden en boeien was ook erg leerzaam. Vooral in deze tijden van schaarste op de arbeidsmarkt, was dit heel interessant.

Ik heb voornamelijk geleerd om eens wat meer tijd te nemen om mijn bedrijf van een afstand te bekijken. Wat bij alle deelnemers wel naar voren kwam, was dat we teveel met de waan van de dag bezig zijn. Als ondernemer moet je meer áán dan ín je bedrijf werken (quote van Willem de Jong).