Plannen en organiseren in het familiebedrijf

Effectief omgaan met tijd is vaak een hele uitdaging. Zowel ondernemers als medewerkers gaan steeds meer gebukt onder een zware werkdruk. Bekende oorzaken zijn de vele prikkels via allerlei media die wij dagelijks te verwerken krijgen. Even doorwerken aan een project en of een moeilijke klus valt niet mee. Continu komen er stoorzenders tussendoor die je even afleiden van waar je mee bezig was. Dit lijkt vaak belangrijk en daarom doen we het maar even eerst. Wist je dat het werken op basis van urgentie zelfs verslavend kan werken? Het geeft op korte termijn een goed gevoel om alles wat binnenkomt zo snel mogelijk op te pakken en weg te werken. Later kom je er echter achter dat je helaas niet hebt gedaan wat je eigenlijk had willen doen en wat écht belangrijk is.

Familiebedrijvigheid leert en traint ondernemers, managers en medewerkers in familiebedrijven je tijd te managen vanuit je persoonlijke doelen en het doel van je functie.

Je leert na te denken om te plannen en te organiseren vanuit jouw kompas (lees: vanuit je missie en doel);
•je leert prioriteiten te stellen op basis van belangrijkheid in plaats van urgentie;
•Je leert om een weekplanning te maken waarmee je aandacht geeft aan datgene wat écht belangrijk voor je is.

Je kunt deze training volgen als onderdeel van de Exclusieve training voor familieondernemers of in de training Organisatie en Communicatie. Het is ook mogelijk om deze training met meerdere mensen in je eigen familiebedrijf te volgen. Door het samen te doen kun je elkaar scherp houden!

Wil je meer weten? Bel gerust om de mogelijkheden te bespreken of maak een afspraak voor een kop koffie.

Neem direct contact op