Hoe bestuur jij je (familie)bedrijf?

Ben jij dit jaar ook met goede voornemens begonnen? Wellicht heb je voorgenomen om dit jaar meer áán je bedrijf te werken dan erin en is het doel hiervan dat je (familie)bedrijf beter gaat presteren. In deze blog delen wij twee tips voor het succesvol besturen van je (familie)bedrijf.

Tip 1: zorg voor inzicht. Het is belangrijk om inzichtelijk te hebben wat er in je (familie)bedrijf gebeurt en wat de financiële gevolgen hiervan zijn. Zo is het essentieel om te weten wat de kosten van jouw (familie)bedrijf zijn, wat je aan bepaalde opdrachten en klanten verdiend, hoe groot de slagingskans van je offertes is, wat je beschikbare capaciteit is, etc. Op basis van deze inzichten kun je beslissingen nemen die je bedrijf verbeteren en zal je rendement groeien.

Tip 2: zorg voor meetbare doelstellingen. Als het goed is, heb je vorig jaar een begroting gemaakt voor 2021 en is dat je doelstelling. Maar hoe ga je monitoren waar je staat? Wij adviseren om je doelstelling klein te maken, bijvoorbeeld per week of zelfs per dag. Zo kun je na iedere week of dag beoordelen of de behaalde resultaten nog in lijn liggen met de doelstelling.

Met inzicht en meetbare doelstellingen heb jij als ondernemer sturingsinformatie waarmee je het rendement van je (familie)bedrijf kan verbeten. Ben jij al in staat om met deze informatie je bedrijf te besturen?

Door middel van een analyse kunnen wij jou inzicht geven en je helpen om je doelstellingen meetbaar te maken. Ben je geïnteresseerd? Wij van Familiebedrijvigheid helpen je graag!

Gerelateerde dienst