Ben jij als ondernemer / bestuurder wel met de juiste dingen bezig?

Het is een goed teken wanneer je als ondernemer (samen met je personeel) druk bent. Maar wanneer je té druk bent, is het niet meer goed. De kans is groot dat je in dat geval geen grip en overzicht meer hebt op je familiebedrijf.

De taak die je als ondernemer/bestuurder hebt, is werken áán je (familie)bedrijf en niet in je (familie)bedrijf. Hiervoor heb je andere vaardigheden nodig dan alleen de vaardigheden van een vakman. Je moet de richting bepalen, delegeren, strategisch denken, etc. Bij het goed invullen van deze rol, geeft dit rust en overzicht binnen je bedrijf. Daarnaast heeft dit positieve gevolgen voor het rendement en de motivatie van je medewerkers.

Als je deze taak niet serieus neemt en teveel vakman bent, loop je het risico dat je winst laat liggen. Misschien ben je als vakman wel druk met klussen, maar leveren bepaalde klussen weinig rendement op omdat je slimmer zou kunnen werken. Daarom vinden wij het belangrijk dat je ook hierin inzicht hebt!

Ben jij een sturende ondernemer of ben je werknemer-vakman van je eigen bedrijf? Wanneer je je herkent in de vakman adviseren wij je om het roer om te gooien. Wij snappen dat dit lastig is, zeker als je er middenin zit. Heb je behoefte aan iemand die jou hierbij gaat helpen? Neem dan met ons contact op!

 

Gerelateerde dienst

Post Image
Plannen en organiseren in het familiebedrijf
Donderdag 22 november 2018

Effectief omgaan met tijd is vaak een hele uitdaging. Zowel ondernemers als medewerkers gaan steeds meer gebukt onder een zware werkdruk. Bekende oorzaken zijn de vele prikkels...

Lees verder