Belangrijkste element bedrijfsoverdracht binnen de familie

Als accountants en fiscalisten begeleiden wij veel bedrijfsoverdrachten in families. Hierin zijn wij niet uniek, dit gebeurt meer door collega’s in het land. Wat mij echter opvalt als ik hier over spreek met collega’s en ondernemers, dat de aandacht in het algemeen vrijwel geheel gericht is op de techniek van overdracht. Welke fiscale route ga je bewandelen? Welke waarderingssystematiek wordt toegepast? En allerlei andere vragen gericht op een technische benadering. Let wel, dit zijn ook belangrijke zaken waar veel geld mee bespaard (of verspild) kan worden.

Echter, naar mijn mening, wordt één element onvoldoende belicht: is de bedrijfsopvolg(st)er wel capabel? Dit is volgens mij de belangrijkste vraag die als eerste beantwoord moet worden. Wat heb je immers aan een technisch zeer geslaagde bedrijfsoverdracht als daarna het bedrijf afglijdt en de jonge ondernemer het niet redt? Ons advies is dan ook om dit belangrijke onderwerp tijdig binnen de familie aan de orde stellen. Is een bedrijfsopvolg(st)er niet geschikt of wil hij/zij liever niet? Dan vooral niet overdragen en buiten de familie op zoek gaan naar geschikte opvolging. Dit kan veel onrust in de familie voorkomen.

Enthousiast om een bedrijf over te nemen, maar wil je de nodige vaardigheden leren? Kijk dan op bij onze trainingen. Wij bieden een aantal praktische en nuttige cursussen aan voor jonge bedrijfsopvolg(st)ers.

 

Neem direct contact op